Sekelji gulaš |
Sastojci:
600 - 700 g svinjskog mesa od plećke, buta ili vrata kako ja najviše volim, 600 g rezanog kiselog kupusa,
2 glavice crvenog luka, 1 list lovora ili kima što je u originalnom receptu, 1 žlica slatke crvene paprike, 1 komadić ljute papričice, sol, papar, 1 žlica svinjske masti i kiselo vrhnje.
Priprema:
Pravilo pripreme ovog gulaša nalaže da se najprije zažuti luk, ali ja sam ...
Na svinjskoj masti popržila meso i list lovora...
...dodala usitnjeni luk i pržila neko vrijeme ...
Po malo dodavala vode, 2-3 žlice i pirjala ... ponavljajući to dok luk sasvim ne omekša...
Dodati papriku, papričice komadić, da ne bude previše ljuto, a može i bez.
Popapriti, posoliti i samo promiješati. Dodati i kupus.
Miješati i kuhati na srednje jakoj vatri dodajući po malo juhe ili vrele vode, oko pola sata.
Gulaš ne bi trebao ostati previše suh... poželjno je da ostane dovoljno umaka. Ali kako ja volim da mi je ipak manje tog umaka, a više kiselog vrhnja, ja to iskuham skoro do kraja.
Primjedbe
Objavi komentar