Puslice |
Ostane li vam ponekad bjelanjaka i što radite od njih? Znate li da ih možete čuvati u zamrzivaču i skupiti koliko treba za neku bolju slasticu, kao torta PAVLOVA, recimo!? Imam i ja u planu tortu, ali ne Pavlovu i ne danas... Ovo što radim danas bit će samo jedan od sastojaka zamišljene ili odabrane torte!
Torta uskoro, a sad ....puslice!
Sastojci:
4 bjelanjka, teška oko 140 g, 200 g kristal šećera, 80 g prah šećera, 1 žličica soka limuna, 1 šećer vanilija.
Priprema:
Staviti bjelanjke u savršeno čistu zdjelu i miksati čvrst i sjajan snijeg na srednjoj brzini miksera. Početi dodavati kristal šećer po dio i miksati dok se ne otopi, pa dodati slijedeći dio... Sav šećer dodati bar u 3 puta!
Istovremeno dodati i vaniliju i sok limuna.
Nakon toga ručnom mutilicom ili pjenjačom umiješati prah šećer.
Učiniti to što je brže moguće.
Smjesu staviti u vreću sa zvjezdastim otvorom...
...i istiskivati puslice klasičnog oblika ili štangice kao na slici...
Na lim za pečenje s malo smjese učvrstiti pek papir.
Pećnica je već zagrijana do 100°C. Staviti peći i smanjiti na 90°C. Peći 10 min u zatvorenoj i nakon toga malo otvoriti vrata pećnice i peći - sušiti još oko 2 sata ili do trenutka kad se sami odvoje od podloge.
Ostaviti ih u ugašenoj pećnici da se ohlade do kraja!
Primjedbe
Objavi komentar