petak, 26. veljače 2016.

Otkoštavanje pilećeg batka

Otkoštavanje pilećeg batka
 Otkoštavanje pilećeg batka
Kako bi ste napunili pileće batke i uživali u neobičnom i lijepom jelu najprije ih trebate otkoštiti.
Evo kako ja to radim:
Kao prvo naoružajte se strpljenjem i oštrim, a ne prevelikim kuhinjskim nožem.
Zarezati uz kost karabatka i malim kratkim rezovima oko kosti odvojiti je od mesa.

Otkoštavanje pilećeg batka

U dijelu batka zarežite oko zgloba u krug, prerežite sve žilice i po malo gurajte meso od kosti skidajući ga.
Otkoštavanje pilećeg batka


Otkoštavanje pilećeg batka

Otkoštavanje pilećeg batka
Otkoštavanje pilećeg batka

Zavrnite ga preko kao rukav s ruke ( naopako, koža je ostala unutra ).

Otkoštavanje pilećeg batka

Rezom uz zglob odvojiti meso - vrećicu...
Vratiti batak u prvobitno stanje - izvrnuti ga kao rukav na pravu stranu.

Otkoštavanje pilećeg batka

Zarezati malo zadebljale dijelove karabatka otvarajući- šireći ih sa strana kako bi se dobila malo veća površina mesa...
Batak je spreman za punjenje!!!

Otkoštavanje pilećeg batka