utorak, 23. veljače 2016.

Makaroni na iglu




Makaroni na iglu
Makaroni na iglu

Poseban je okus tek napravljenog tijesta. Priuštite sebi taj gušt i počastite se ovim makaronima iz prošlosti... 
i predivne mamine kuhinje!

Sastojci: 
1 - 2 šake mladih listova špinata, jedno jaje i oštro brašno.

Priprema:
Očistiti od peteljki i korjena listove špinata. Prokuhati vodu i kratko prokuhati špinat. Ocijediti i odmah isprati hladnom vodom. Štapnim mikserom samljeti u kašu skupa s jajem.
Zelenu kašu umiješati u brašno da bude prilično tvrdo tijesto. 


Makaroni na iglu

Mijesiti dok se ne zasjaji i postane jednolično.


Makaroni na iglu

Ostaviti pola sata omotano prozirnom folijom. 
Razvaljati 3-4 mm debelo, nikako deblje. 


Makaroni na iglu

Rezati trake 1 cm široke i njih na komade oko 2 cm duge.


Makaroni na iglu

Uzeti štapić za ražnjiće, povaljati ga malo u brašno i nasloniti na komadić tijesta ... pratiti slike i moralo bi sve biti jasno i ići bez problema.


Makaroni na iglu

Svaki put štapić u brašno i mora biti suh i čist. Malo prstima zavrtiti naprijed, natrag, istovremeno upirući i prema dolje kako bi se tijesto prilično spojilo... 


Makaroni na iglu

Makaroni na iglu


Nastaviti vrtiti na isti način do željene veličine makarona oko 5-6 cm.


Makaroni na iglu

Makaroni na iglu


Slagati jedan do drugoga na pobrašnjenoj površini dok se ne potroši svo tijesto. 


Makaroni na iglu

Makaroni na iglu


Kuhati u kipućoj i posoljenoj vodi dok isplivaju na površinu ... probati pa ako su malo deblje ispali za prvi put, kuhati još kratko!

Ocijediti, nauljiti i pripremiti uz razne umake.


Makaroni na iglu