utorak, 2. veljače 2016.

Griz knedle


Griz knedle
Griz knedle

Kako bi vaše mesne juhe izgledale lijepo i bile još ukusnije, dodajte im ove griz knedle.
Juha se već kuha...




Sastojci: 
1 jaje ( srednje veliko ), 1 žlica svinjske masti ili 2 žlice ulja, 60 g griza - pšenične krupice, pola vezice peršina, malo soli.


Priprema: 
Odvojiti bjelanjak od žutanjka. Žutanjak izmiješati s mašću ili uljem, pa dodati griz, peršin i sol.




Posebno umutiti bjelanjak u čvrst snijeg i umiješati i njega.



Staviti vodu da prokuha. Posoliti je. Kad prokuha smanjiti i neka samo struji. Uzimati žlicom po mali dio smjese, oblikujući knedlicu. 



Svaku malo pritisnuti na stijenku tanjura ili posude u kojoj je smjesa... 




...i spustiti je u vodu... 



Dobro je probati samo jednu i ako se slučajno raspadne, znači da je rijetko i dodajte još malo griza.
Kuhati oko 8 - 10 min! Ali za svaki slučaj probati jednu nakon 8 min.



Knedle procijediti i dodati već skuhanoj goveđoj ili bilo kojoj drugoj juhi!