Frite




fritule
Frite

I dalje smo u karnevalskoj priči... Maškare i fritule! Prve preuzele kontrolu i vladaju gradom ! Druge mirišu u svakom dijelu kuće... Fritula nikad dovoljno, a ove današnje su drugačije već na prvi pogled...
Taj ludi ritam, veselje i boje, sve se prelilo i učinilo ih ovakvim!

fritule


Sastojci:
400 g brašna, 140 g svježeg sira, 40 g šećera, 1 dl soka od naranče, sok pola limuna, kora naranče i limuna, 
1 žlica pekmeza od naranče ( ali može i bez ), 1 jaje, malo soli, 1 dl mlijeka, 2/ 3 kocke kvasca, 1 žlica šećera i 2 žlice brašna za kvasac.


fritule

Priprema: 
Ugrijati mlijeko, dodati 1 žlicu šećera i 2 žlice brašna, da je mlako i u to otopiti kvasac. Neka se na toplom diže dvostruko. Prosijati brašno, dodati pjenjačom izmješano jaje, sir, kvasac i sve navedene sastojke. 


priprema

Umijesiti tijesto, ne previše mekano ... kao za krafne da bude! Ako je pretvrdo dodati malo mlijeka ili soka naranče. Pokriti folijom i ostaviti na toplo da se dvostruko uveća.


priprema

Razvaljati na pobrašnjenoj površini oko 1 cm debelo i vaditi okruglom formom kolutiće. Sredinu isto vaditi manjom formom...


priprema

Čvoriće raditi kako se vidi na slici... 


priprema

Ostaviti da se kratko dižu i pržiti u prethodno ugrijanom ulju i smanjeno na srednje jako... Pržiti oko 2 - 3 min... 


priprema

Vaditi na upijajući papir i posuti šećerom u prahu.


fritule

Za ukrasiti ih bombonima i učiniti još posebnijima uzeti šarene bombone, med i četkicu. Svaku fritu premazati s jedne strane medom i posuti šećernim bombonima.


priprema

fritule


fritule




Primjedbe