četvrtak, 28. siječnja 2016.

Zapečeni krumpir

krumpir

krumpir

Jelo je toliko jednostavno da vam ne trebaju nikakve kulinarske vještine i tako ukusno i zasitno da vam, osim zdjele salate, drugo ništa neće trebati... 


krumpir

Moja salata danas je bila skoro pa proljetna - Svježe, tek ubrane rotkvice, čije lijepe, mlade listiće obavezno dodam salati. Slika govori sve! Potražite iste na svojoj tržnici!


salata

Sastojci:
krumpir, luk, jaja, mlijeko, maslac, parmezan, dimljeni sir ili ementaler, juha, sol, papar, ulje, rikula, rotkvice, zelena salata, limun, maslinovo ulje.

Priprema:
Krumpir narezati na kriške, posoliti i nauljiti. Izmiješati! Na 2-3 žlice ulja popržiti sitno narezani crveni luk. 
U maslacem premazanu vatrostalnu posudu složiti ploške krumpira. 


prep

Između redova rasporediti prženi luk i usitnjeni peršin. 


prep

Uliti juhe ili vode u kojoj otopiti goveđu kocku za juhu... količina ovisi o veličini posude i količini krumpira, ali neka ne bude više od 1 cm visine - tek da ima nešto tekućine.
Peći u zagrijanoj pećnici oko pola sata.


prep

Preliti umakom od mlijeka, jaja i ribanog parmezana.
Omjer je: 3 jaja, 4 dl mlijeka, 1 vrećica parmezana, malo soli! Prilagodite količini. Umak mora prekriti površinu krumpira. 
Preko rasporediti naribani sir i komadiće maslaca. 


priprema

Peći još 15 - 20 min na 220°C...do željene boje!


krumpir

Izmiješati sok limuna, maslinovo ulje i sol...preliti salatu i izmiješati!


salata

Uživajte u jelu koje jednako prija i vruće... 


krumpir

krumpir

i hladno...
krumpir

krumpir