srijeda, 13. siječnja 2016.

Teleći naravni



Sastojci: 
400 - 500 g teletine od mekog dijela buta, sok 1 limuna, 2 žlice brašna, 1-2 žlice maslaca, 2 dl juhe, ulje za prženje


Priprema: 

Meso narezati na odreske. Svaki natući, posoliti i jednom stranom umočiti u brašno. Pržiti u zagrijanom ulju zabrašnjenom stranom prema dolje. Kad posmeđi okrenuti i pržiti s druge strane da dobije istu boju. 


Izvaditi ih i držati sa strane, a u umak dodati juhu ili vodu. Prokuhati da se svi ostaci prženja otope... uliti limun sok. Prokuhati i procijediti ako se želi čistiji umak, vratiti odreske i sve skupa prokuhati na laganoj vatri...
Dodati još malo juhe ili vode, ako se previše zgusnulo i umiješati maslac.


Za prilog skuhati rezance.