Super društvo



Kad u susjeda rodi kelj, naš se jelovnik bitno mijenja. Ali ne žalimo se... Svaki put smislim neki drugi način i uživamo u novom jelu s keljom u glavnoj ulozi, naravno! Usput priskrbimo organizmu obilje minerala i vitamina, potrebnih za rad svih organa, ali srca ponajviše. Ne čekajte da vam susjed zazvoni... Na tržnici sam vidjela prodavačice s košarama prepunim kelja... svježe ubranog u malim vrtovima okolnih sela.



Sastojci: 
1 glavica kelja, 1 pureći karabatak, 2 - 3 mrkve, 1 crveni luk, 2 - 3 češnja češnjaka, korijen peršina, korijen pastrnjaka, sol, papar, ulje, 2-3 dl pileće juhe za polijevanje, tjestenina.

Priprema:

Posoliti meso. Narezati očišćeno povrće na komade. U nauljenu posudu staviti meso, luk, mrkvu, pastrnjak, korijen peršina, češnjak... Uliti 1 dl vode ili juhe. Staviti u zagrijanu pećnicu na 220°C...pola sata. 



Okrenuti ako treba i politi s još 1 dl juhe.
Dodati kupus na veće kriške, posoliti i nauljiti ga.



Nastaviti peći na 200°C. Nakon 15 min kupus okrenuti i politi juhom... Mora biti dovoljno umaka i tekućine da se može polijevati i kupus ali i meso...



Peći još 15 - 20 min ili dok kupus ne postane fino mekan, ali se ne smije skašiti. Na kraju dodati skuhanu tjesteninu po želji, izmiješati s umakom i povrćem. 



Vratiti samo 2 - 3 min u pećnicu.



Primjedbe