nedjelja, 3. siječnja 2016.

Šunka role




Sastojci: 
8 - 10 kriški šunke, 8 - 10 kriški sira gouda ili neki sličan, 500 g krumpira, 100 g mesnate slanine, vezica mladog luka ( ili 1 glavica sitno sjeckanog crvenog luka ), malo timjana, sol, papar, ulje i 1 žlica crvene paprike

Za bešamel: 
600 ml mlijeka, 150 g maslaca, 3 - 4 žlice brašna, muškatni oraščić, vrećica ribanog parmezana, sol, papar.


Priprema: 

Skuhati krumpir kao za pire i usitniti ga ... zgnječiti gnječilicom. Na malo ulja popržiti sitno narezanu slaninu i bijeli dio mladog luka ili obični luk... Umiješati krumpir... Dodati i zeleni dio luka, malo crvene paprike, timjan, sol i papar. 


Izmješati.
Na svaku krišku šunke staviti krišku sira i žlicu nadjeva od krumpira. 


Zamotati u rolicu i slagati u maslacem premazanu posudu za pečenje.  


Peći u pećnici na 200°C 15 minuta. Preliti bešamelom... 


...i nastaviti peći još 15-20 min na 200°C ili do željene boje!


Za bešamel otopiti maslac u manjoj posudi i dodati brašno. Miješati dok ne dobije malo boje i zaliti hladnim mlijekom... Miješati naglo i brzo da se ne stegne i dodavati preostalo mlijeko... Kuhati nekoliko min na laganoj vatri. Posoliti, popapriti i umiješati sir i orašak... Ako je pregusto dodati još mlijeka !