četvrtak, 7. siječnja 2016.

Omlet rolat




Sastojci: 
6 većih jaja, 6 - 8 kriški sira ( ementaler ili gouda ), 6 - 8 kriški pečene šunke ili neke druge, 1 vezica mladog luka ili vlasca, 2 žlice ribanog parmezana, 2 dl mlijeka, 1 - 2 žlice brašna, sol, ulje ili maslac

Za salatu: 
rikula, 2 žlice soka limuna, 4 žlice maslinova ulja, malo soli i malo šećera...

Priprema: 

Ručnom mutilicom ili vilicom izmutiti jaja, dodati navedene sastojke i usitnjeni luk...


Izliti u nauljeni ili maslom premazani peka papir i peći 10 - 12 min na 200°C u zagrijanoj pećnici. Za ovu količinu sam koristila veliki lim od pećnice. 


Pečen omlet malo ohladiti i poredati šunku i sir... može i veća količina od navedene! 


Prerezati okomito i vodoravno po sredini i svinuti čvrste roladice počevši od sredine prema rubovima. Svaku omotati folijom, stegnuti i vratiti na 5-6 min u pećnicu na 160°C ...samo da se stegne i sir otopi...


Za salatu vilicom izmješati ulje, sok limuna, sol i šećer i time preliti rikulu...
Rolade narezati i ... uživati!