utorak, 12. siječnja 2016.

Kroštule - recept



Sastojci:
3 jaja, 2 žlice šećera, 4 žlice rakije, naribana korica limuna i naranče, malo soli, šećer u prahu za posipanje i ulje za prženje.

Priprema: 

Pjenasto izmješati jaja i šećer...mikserom! Dodati rakiju, sol, koricu naranče i limuna i prosijanog brašna koliko traži da se umijesi tijesto tvrdoće kao za tjesteninu... malo tvrđe nego za pite - vučeno tijesto! 



Važno je dobro ga umijesiti...najmanje 15 min ga treba mijesiti...lupati njime na dasci. 



Ja ga bacam s visine od pola metra i lupam njime o površinu ... Kad se počnu pojavljivati mjehurići, znak je da je savršeno.



Ostaviti ga pola sata da odmori, omotana prozirnom folijom. Razvaljati dio po dio na pobrašnjenoj površini što je moguće tanje, nikako deblje od 2 mm. 



Rezati na trake širine oko 3 cm i duljine 12-15 cm. Svaku zarezati po sredini. Pokriti ih krpom ili folijom dok se ne izreže sve jer nije dobro da se presuše. 



Pržiti u dobro zagrijanom ulju na srednje jakoj vatri vrlo kratko... po pola min sa svake strane. 
Moraju ostati svijetle! 



Tople posuti šećerom u prahu. Pogledajte i naš video recept...