srijeda, 6. siječnja 2016.

Brzi makaroni


S nakupljenim godinama života nakupilo se i nešto znanja ili bolje reći iskustva. Naučila sam tako da skupi sastojci nisu uvijek garancija za dobro i ukusno jelo. Naučila sam jednostavne i obične sastojke pretvoriti u jelo koje se pamti i izgledom i okusom... A poseban izazov mi je složiti jelo od onoga što se nađe u hladnjaku, nakon što se danima ne ide na tržnicu... Ovo je jedan takav pokušaj! I ako vas zanima - uspješan!


Sastojci: 
300 - 400 g prokulica ( kelja pupčara ), 1 manja glavica crvenog luka, 100 g mesnate slanine, 10-ak mini rajčica, sol, papar, maslinovo ulje, makaroni i ribani parmezan.

Priprema: 

U posoljenoj vodi kratko prokuhati prokulice. Ako su veće rezati ih na pola. Ne kuhati više od 5 min.
Na ugrijanom ulju popržiti usitnjenu slaninu i dodati luk. 


Kad povene dodati ocijeđene prokulice. 


Nekoliko min pržiti na srednje jakoj vatri i dodati rajčice. Ako su veće i njih rezati na pola. Posoliti, popapriti i pirjati oko 5 min, dolijevajući po malo vode od kuhanja makarona.  


Na kraju umiješati i makarone ... posuti sirom i samo promiješati ... ako fali umaka dodati još malo vode od kuhanja tijesta.  


Za kraj nakapati svježim maslinovim uljem i bogato posuti ribanim sirom.