ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

Zeleni razlog



Otkrit ću vam jedan poseban razlog, zapravo tajnu, ono što me čini snažnom, poletnom, vedrom i pozitivnom osobom ... Želite li postati vlasnikom ili vlasnicom navedenih osobina, onda ozbiljno shvatite ovu priču i prihvatite moj - Zeleni razlog!

Sastojci: 
Špinat, mladi zeleni luk, češnjak, vrhnje, maslac, ulje, sol, topivi sir, žlica brašna

Priprema: 

Očistiti špinat i odvojiti samo listove. Prokuhati kratko u posoljenoj vodi. Procijediti i sitno sjeckati na dasci ili multipraktiku... 


Narezati zeleni dio luka ( može i bijeli ) i popržiti 1 - 2 min na ugrijanoj mješavini maslaca i ulja... 


Posuti 1 žlicu brašna. Promiješati i pržiti minut, dodati usitnjeni češnjak i uliti vrhnje... toliko da umak bude gust, ali ne pregust. 


Umiješati i špinat. Sve kratko prokuhati i umiješati sir...


Uz ovakav špinat savršeno pašu makaroni ili bilo koja druga tjestenina. 


Ali i pohana piletina ...slijedi recept!