ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

Valovita - rezanci s gljivama



Želite li nešto lagano i drugačije nakon silnih blagdanskih delicija, slanih i slatkih, evo jedna brza i lijepa tjestenina... Pozvala sam prijateljicu na ručak i skoro ostala bez njega... Pazite na količinu ! Toliko je dobra da će vam trebati još... U slast!


Sastojci: 
400 - 500 g gljiva, može miješanih ili samo šampinjoni, 100 g mesnate slanine u kriškama, 1-2 češnja češnjaka, nekoliko stručaka mladog luka, 1 paketić mini rajčica, listići bosiljka, 1 žličica šećera, sol, papar, maslinovo ulje i ribani parmezan.

Priprema:


Na malo ulja popržiti slaninu i kad zahrska maknuti je iz tave. Pržiti sada na istoj masnoći narezane gljive.
Vatra neka bude jaka da se brzo zapeku ... 


Maknuti ih prije nego puste vodu. Posoliti i dodati češnjak. Držati ih sa strane. Na istu tavu dodati mladi luk bez zelenog dijela i mini rajčice. 


Posoliti i posuti s malo šećera. Kad povenu i počnu se karamelizirati maknuti s vatre. 


U Istu tavu dodati skuhane rezance, nakapati maslinovim uljem... 


...i izmiješati sa svim povrćem... Uliti malo vode od kuhanja tjestenine, popapriti ... 


Dodati ribani sir, izmiješati i uživati! 
Slaninu dodati na kraju kako bi ostala hrskava!