srijeda, 30. prosinca 2015.

Novogodišnja peka





Sastojci: 
Janjetina ili teletina, 1 manja glavica bijelog kupusa, krumpir, crveni luk ili nekoliko ljutika, mesnata dimljena slanina, češnjak, mini rajčice, 1-2 dl bijelog vina, sol, papar i ulje.

Priprema: 


Meso narezati na manje komade, posoliti i staviti u posudu za pečenje. Između poredati kriške kupusa i krumpira, posoljene i nauljene. Rasporediti luk i češnjak. 


Uliti malo vode i staviti u zagrijanu pećnicu na 220°C. Nakon 20 min okrenuti...politi sokom od pečenja i doliti još vode ili juhe.
Peći još pola sata i dodati slaninu narezanu na kriške 3 - 4 mm debele i mini rajčice... 


Nastaviti peći i nakon desetak min zaliti vinom... Okrenuti meso i više puta kako bi bilo sočnije... prilagoditi temperaturu u pećnici kako ne bi zagorilo... Ako je dobilo jaču boju od željene pokriti i folijom ...


Uživajte!