nedjelja, 20. prosinca 2015.

Limun kuglice





Sastojci: 
250 g oštrog brašna, 125 g maslaca, 75 g oguljenih - bijelih badema, 100 g kandiranog voća u bojama, 1 žličica praška za pecivo, 125 g šećera, 1 jaje.

Za kremu: 
100 g masla, 125 g šećera u prahu, sok i kora jednog većeg limuna.

Priprema: 
Odvojiti bjelanjak od žumanjka. Ulupati čvrst snijeg od bjelanjka i postupno dodati pola količine šećera.
Posebno umutiti žutanjak s preostalim šećerom i maslacem. Umiješati prosijano brašno, samljevene bademe, narezano kandirano voće i snijeg od bjelanjka... 


Umijesiti tijesto. Tijesto razvući na pobrašnjenoj površini debljine 4 - 5 mm. Utisnuti oblike manjom čašom, promjera oko 3 cm. 


Svaki dio oblikovati u kuglicu nauljenim dlanovima i slagati na peka papir. Malo ih prstima pritisnuti da nisu previše izbočene... 


Peći 10 -12 min na 160°C. Moraju ostati bijele. Neka se ohlade na limu. 


Za kremu samo dobro, ali zaista dobro i pjenasto istući maslac, prah šećer, sok i koricu limuna... 


Spojiti po dva keksa.