Sastojci:
250 g oštrog brašna, 125 g maslaca, 75 g oguljenih - bijelih badema, 100 g kandiranog voća u bojama, 1 žličica praška za pecivo, 125 g šećera, 1 jaje.
Za kremu:
100 g masla, 125 g šećera u prahu, sok i kora jednog većeg limuna.
Priprema:
Odvojiti bjelanjak od žumanjka. Ulupati čvrst snijeg od bjelanjka i postupno dodati pola količine šećera.
Posebno umutiti žutanjak s preostalim šećerom i maslacem. Umiješati prosijano brašno, samljevene bademe, narezano kandirano voće i snijeg od bjelanjka...
Umijesiti tijesto. Tijesto razvući na pobrašnjenoj površini debljine 4 - 5 mm. Utisnuti oblike manjom čašom, promjera oko 3 cm.
Svaki dio oblikovati u kuglicu nauljenim dlanovima i slagati na peka papir. Malo ih prstima pritisnuti da nisu previše izbočene...
Peći 10 -12 min na 160°C. Moraju ostati bijele. Neka se ohlade na limu.
Za kremu samo dobro, ali zaista dobro i pjenasto istući maslac, prah šećer, sok i koricu limuna...
Spojiti po dva keksa.
Primjedbe
Objavi komentar