Grešnici



Zato što volim pohanu piletinu... i zato što bih je mogla svaki dan u sramotno velikim količinama...i zato što svaki put kažem neću više i lažem samu sebe godinama već...  
Baš zato dijelim ovaj recept s vama, ne da bih vas navela na isti grijeh i ne da bih se iskupila ... Samo želim da uživamo skupa!


Sastojci: 
pileća prsa, jaja, brašno, mladi zeleni luk, origano, limun, sol, ulje.

Priprema: 

Meso narezati na odreske 4-5 mm debele. Posoliti i dobro namočiti limunovim sokom. Dodati usitnjeni luk i listiće origana... Neka bude obilato i jednog i drugog! Izmiješati i ostaviti pola sata.


Izmješati jaja i nekoliko žlica brašna. Po malo dodati vode da bude malo gušće od smjese za palačinke. 
Posoliti! Može se dodati i mlijeko, ali u tom slučaju potamne prilikom prženja i nisu tako hrskavi kao kad je smjesa s vodom!
Ugrijati veću količinu ulja u široj posudi i smanjiti na srednje ili lagano. Tada stavljati odreske prethodno umočene u smjesu za pohanje. 


Pržiti 5 - 6 min s jedne i još toliko s druge strane...
Ili do željene boje, što će ovisiti o jačini vatre na kojoj se prži... Moraju biti hrskavi i zlatni izvana i sočni i mekani iznutra.



Za prilog poslužite špinat - Zeleni razlog -, a recept je tu ... http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/12/zeleni-razlog.html


Uživajte u grijehu...i nema kajanja!


Primjedbe