Božićni panj / Christmas stump



Božićni panj / Christmas stump
Božićni panj / Christmas stump

Scroll down for recipe in English...

Uz sve predivne i posebno birane, prigodne kolače, moj blagdanski stol upotpunjuje jedna posebna rolada. 

Bez nje je nezamisliv božićni ručak. Sad kad je gotova, gotova je i moja ovogodišnja, slatka božićna priča.

Sastojci:
Za biskvit: 
6 jaja, 6 žlica šećera, 6 žlica brašna, 1 vanil šećer, 1 žličica praška za pecivo.
Za kremu: 
300 ml vrhnja, 250 g čokolade za kuhanje.
Za ukrašavanje: 
Napravite fondan po našem receptu...
http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2016/04/fondan-za-figurice-i-oblaganje-torte.html
ili koristite Dekor fondant od dr. Oetker - šećerna masa u bojama, kakao prah i šećer u prahu

Priprema: 
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...


Ugrijati vrhnje do vrenja, maknuti s vatre i dodati izlomljenu čokoladu. Miješati dok se otopi. Ostaviti 3 sata najmanje u hladnjak i nakon toga izmiksati.
Za biskvit odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Istući bjelanjke u čvrst snijeg i postupno dodati šećer, žumanjke i vanil šećer. Umutiti u čvrstu smjesu pa naizmjenično dodavati prosijano brašno s praškom za pecivo i umiješati špatulom. Peći u širokom limu prekrivenom pek papirom 10 min na 180°C... Skinuti papir na kojem se pekao.
Pečeni biskvit odmah zamotati u rolat skupa s papirom.
Na hladan rasporediti kremu. 
Odrezati jedan dio pa njega ukoso na dva manja i složiti panj. 
Od šećerne mase ( fondana ) oblikovati listiće i bobice božikovine, gljive i mahovinu... upotrijebite maštu i budite praktični....koristite alat i stvari koje inače imate u svojoj kuhinji... 
Uživajte u ukrašavanju svog božićnog panja!


Božićni panj / Christmas stump


Božićni panj / Christmas stump

***********

 Christmas stump

Božićni panj / Christmas stump

With all the beautiful and specially selected, occasional cakes, my holiday table completes a special roll. Without it is unthinkable Christmas lunch. Now that it's over, it's my year's, cute Christmas story.

Ingredients:
For the biscuit:
6 eggs, 6 tablespoons sugar, 6 tablespoons flour, 1 vanilla sugar, 1 teaspoon baking powder.
For the cream:
300 ml cream, 250 g of dark chocolate.
For the garnish:
Make fondant our recipe ...
http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2016/04/fondan-za-figurice-i-oblaganje-torte.html
or use fondant decor of dr. Oetker - sugar mass in color, cocoa powder and powdered sugar

Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...


Warm the cream to a boil, remove from heat and add the chopped chocolate. Stir until dissolved. Allow at least 3 hours in the refrigerator and then mix.
For biscuit separate the yolks from the whites. Beat egg whites and gradually add the sugar, egg yolks and vanilla sugar. Whisk in the solid mixture while alternately add the sifted flour with backing powder and mix with a spatula. Bake in a wide sheet covered with baking paper for 10 minutes at
180 ° C ... Remove paper...
Baked biscuit immediately wrap in the roll together with the new paper.
On a cold spread cream.
Cut the part and then cut that part diagonally into two smaller and agree stump.
From sugar mass (fondant) shape leaves and berries, holly, mushrooms and moss ... use your imagination and be practical .... use tools and things you normally have in your kitchen ...
Enjoy decorating your Christmas tree stump!

Božićni panj / Christmas stump

Primjedbe