petak, 18. prosinca 2015.

Bijela pita / White cake



Svečana, pahuljasta i mirisna... prava božićna zvijezda!

Gala , fluffy and fragrant ... the real star !


Sastojci: 
Kore prethodno napravljene... http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/12/bijela-pita.html
ingredients : biscuits previously made ​​... http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/12/bijela-pita.html
Krema: 

3/4 l mlijeka, 4 punije žlice brašna ( oštro brašno ), 200 g maslaca, 250 g prah šećera, 1 šećer vanilija, korica limuna po ukusu...ja volim!

Cream:
 3/4 liter of milk , 4 tablespoons fuller flour ( flour ) , 200 g butter , 250 g of powdered sugar , 1 vanilla sugar , lemon peel to taste ...

Priprema: 

Mlijeko staviti na vatru da prokuha. Odvojiti nekoliko žlica i umiješati s brašnom, šećer vanilijom i koricom limuna ...miješati s malo mlijeka da se ne pojave grudvice i kad je sasvim glatko doliti još malo toplog mlijeka ... 
Zatim sve uliti u vrelo mlijeko i nastaviti kuhati kao puding...na laganoj vatri i stalno miješajući.
Kremu ohladiti! 
Mikserom zapjeniti maslac sobne temperature ( znači da je nekoliko sati prije izvađen iz hladnjaka ) i šećer u prahu.
Maslacu i šećeru dodavati žlicu po žlicu kuhane kreme i tući mikserom dok ne postane pjenasta i rahla...


Preparation:
 Milk put on the fire to boil . Separate several spoon and mix with flour , sugar, vanilla and lemon zest ... mixed with a little milk to appear lumps and when quite smoothly topped up with a little warm milk ... Then all pour in the boiling milk and continue to cook as pudding ... over low heat and stirring constantly . Cream cool ! Mixer foam butter room temperature ( means that a few hours before extracted from the refrigerator ) and powdered sugar . Butter and sugar add a spoonful after spoonful of boiled cream and beat mixer until fluffy and loose ...


Podijeliti na 2 dijela i premazati kore ... složiti i opteretiti. 

Divide into 2 parts and coated biscuits ... press



Preko staviti dasku i na nju još neki predmet težine do 1kg - ja stavim šećer ... ili brašno!
Sutra izravnati rubove, režući oštrim i malim nožem. 
Across the board and put it on some other object weighing up to 1kg - I put the sugar ... or flour ! Tomorrow offset edges , cutting sharp, small knife .

Označiti ravnalom gdje rezati povlačeći plitke crte ... 
Nožem samo povlačiti na označenim mjestima, ne praveći pokrete kao da pilate - Vući samo ravno u jednom potezu! 

Mark ruler where cut pulling shallow lines ... Using a knife, only to withdraw at each mark Draw straight in one go !


Tako će ispasti lijepi i ravni rubovi, ali i nožić mora biti oštar! 

It will turn out nice and flat edges , but the knife must be sharp !


Naprašiti šećerom u prahu.


Dusted with powdered sugar.