četvrtak, 17. prosinca 2015.

Bijela pita - kore / White cake - biscuits


Ovaj recept sam dobila od moje kolegice iz studentskih dana. U isto to vrijeme sam je prvi put probala. Oduševila me i izgledom ali još više okusom... Koliko se i razlikuje li se uopće od one koju sami radite, znat će te nakon što pročitate ili napravite istu!


This recipe I got from my colleague from student days . At the same time I first tried . I was delighted and appearance but even more with flavor ...

Sastojci: 
400 g brašna, 120 g masti, 100 g šećera, 2 jaja, 1 žličica praška za pecivo, malo soli i 3 žlice mlijeka... ili koliko treba da se poveže tijesto... 

Ingredients : 
400 g of flour , 120 g fat , 100 g sugar , 2 eggs , 1 teaspoon baking powder , salt and 3 tablespoons milk ... or how long it takes to make the dough ...

Priprema:

Prosijati brašno s praškom za pecivo i malo soli...Dodati mast i dlanovima utrljati da se dobiju mrvice. 


Preparation: 
Sift flour with baking powder and a pinch of salt ... Add grease palms and rub to form a crumb .


                          

Mikserom izraditi jaja i šećer pa umiješati u brašno. Dodati mlijeka koliko treba da se dobije neljepljivo i fino tijesto.
Mixer blended eggs and sugar and mix in the flour . Add milk as needed to obtain a non-sticky texture and a fine paste .

Ostaviti pola sata u hladnjak, omotano prozirnom folijom. 
Leave for half an hour in the refrigerator , wrapped in plastic wrap .

Tijesto podijeliti na tri jednaka dijela. Valjati na pobrašnjenoj površini u pravokutni oblik debljine 2-3 mm. 
Divide the dough into three equal parts . Roll on floured surface into a rectangular shape thickness of 2-3 mm .

Tijesto pomoću valjka prebaciti na maslom premazan i pobrašnjen lim za pečenje. 
The dough with a roller switch to butter coated and floured baking sheet .

Najbolje je peći na poleđini lima 5 - 8 min na 170 - 180°C . Moraju ostati bijele. Pažljivo ih skidati jer su još mekane ... izgledaju kao da nisu pečene, ali stegnu se nakon što se ohlade...
Slijedi krema i slaganje! .. http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/12/bijela-pita_18.html

Best furnace is on the back sheet 5-8 min at 170 - 180 ° C . They must remain white . Carefully remove them because they are still soft ... look like they are not baked , but tightened up after the cold ...