Zimske praske - tijesto / Peaches - dough


Sastojci: 

3 šalice glatkog brašna, 1 šalica oštrog brašna ( to je otprilike ukupno 600 - 700 g ), 1 i 1/2 šalice ulja, 4 cijela jaja, 200 g šećera, 1 vanil šećer, 1 prašak za pecivo i 1 - 2 žlice mlijeka ili vrhnja ako treba.

___________________________________
->Ingredients : 
4 cups flour ( that's about total 600 to 700 g ) , 1 and 1/2 cup of oil , 4 whole eggs , 200 g sugar , 1 vanilla sugar , 1 baking powder and 1 to 2 tablespoons milk or cream if necessary .
___________________________________
Nadjev: 
100 g čokolade, 100 g oraha krupnije mljevenih, 120 g maslaca, 1 dl ruma, 1-2 dl mlijeka, mrvice od prasaka, šećera u prahu ako nije dovoljno slatko.
____________________________________
->Filling:  
100 g of chocolate , 100 g walnuts larger ground , 120 g butter , 1 dl rum , 1-2 dl milk , crumbs of peach , powdered sugar if not sweet enough .

_____________________________________
Priprema: 


Postupak pripreme  pogledajte u našem video receptu...

Pjenasto umutiti jaja i šećer, dodati pola količine brašna prosijanog s praškom za pecivo, ulje i vanil šećer. Ostaviti pola sata najmanje. 
Dodati preostalo brašno. Umijesiti mekše tijesto koje se ne lijepi za stijenke posude. 
Ako je tvrdo dodati mlijeka ili vrhnja, ako je mekano dodati brašna.
Oblikovati jednu kuglicu i staviti je u pećnicu na 160°C 10 min. Ako je ispucala previše, znači da je pretvrdo tijesto, a ako se razlilo u kolačić premekano je.
Oblikovati kuglice veličine oraha nauljenim rukama. Svaku malo dlanom pritisnuti i slagati na papirom obložen lim za pečenje. 


____________________________________
->Preparation:

The process of preparing look at our video recipe ...

Foamy whisk eggs and sugar , add half the flour sifted with baking powder , oil and vanilla sugar . Leave for half an hour at least . Add remaining flour . Knead soft dough that does not stick to the wall of the vessel . If it is a little hard , add milk or cream , if it is soft add flour .

Form a ball and place it in the oven at 160 ° C for 10 min . If it is cracked  , means that the dough is too hard , and if spilled in a cookie it is too soft . 

Make balls the size of a walnut with oiled hands . Every ball little press and put it on paper -lined baking tray .


Peći 10 min na 160°C u ugrijanoj pećnici. Moraju ostati bijele ... ako vam se učini da su premekane ostavite još minut - dva, ali ne da se presuše!

__________________________________
->Bake 10 min at 160 ° C in a preheated oven . They have to stay white ... if you feel that they are soft , leave them another minute - two , but not to dry out !



            


Hladne izdubiti pomažući se malim nožićem. 
Mrvice samljeti. Ugrijati mlijeko u kojem otopiti čokoladu, maslac i umiješati mrvice... dodati rum, orahe i sve izmiješati u jednoličnu smjesu. Ako nije dovolno slatko dodati šećera u prahu.
Napuniti sve ljuskice i spojiti po dvije, lagano pritiskajući.
Postupak za bojanje praski je tu ...  http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/11/zimske-praske-bojanje.html
______________________________
->Cold Hollow with a small knife ...Crumbs grind . Warm the milk in which melt chocolate , butter and mix crumbs ... Add rum , walnuts , so mix in a uniform mixture . If not enough sweet add powdered sugar . 

Fill all veneers and connect the two , lightly pressing...
The process for coloring the peaches is here ... http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/11/zimske-praske-bojanje.html 



Primjedbe