ponedjeljak, 23. studenoga 2015.

Tri volta gulaš



Klasičnom gulašu od junetine danas sam dodala mrkvu i krumpir. Ali htjela sam nešto drugačije i samo to me nije zadovoljilo... Nećete vjerovati, ali poriluk ga je učinio upravo onakvim kakav sam htjela! Probajte!


Sastojci: 
Oko 400 g junetine od plećke ili vrata, 2-3 crvena luka, 2 češnja češnjaka, 1 list lovora, 1 žlica crvene slatke paprike, 1 čili papričica ili komadić, 3-4 žlice pasirane rajčice ili šalše, 2 dl bijelog vina, 2-3 mrkve, 4-5 krumpira, 2 poriluka, samo bijeli i svijetlozeleni dio, sol, papar i ulje.

Priprema: 

Meso narezati na komadiće i dobro zapržiti na ugrijanom ulju. Kad dobije smećkastu boju dodati usitnjeni luk i list lovora, kao i čili. 


Pržiti, stalno miješajući. Kad luk počne dobijati boju posoliti, popapriti i zaliti s oko 1 dl vode. 
Kad ispari ponoviti ... ponavljati to nekoliko puta...  Dodati crvenu papriku, promiješati i zaliti vinom. Kad vino ispari dodati pasiranu rajčicu ili šalšu i kuhati na laganoj vatri dok meso ne omekša, dolijevajući po malo vode.


Dodati mrkve narezane na veće komade... 


Zatim i krumpir na kocke...


...pred kraj i poriluk. 


Kuhati na laganijoj vatri dok ne omekša ali da se i ne raspadne! Dobar tek!