petak, 20. studenoga 2015.

Pilav


Sastojci:
riža, c. luk, maslac, ulje, 2 dcl bijelog vina, 1/2 l pileće juhe ili vode u kojoj otopiti 1 pileću kocku za juhu,
sol i papar

Priprema:

Na žlici ulja i 1 žlici maslaca užutiti 1 sitno narezani luk. 


Kad povene dodati oko 300 g riže, pa i nju malo zažutiti. 


Zaliti s 2 dcl bijelog vina... 


Kad vino ispari uliti oko pola litra prethodno skuhane juhe od piletine ili jednostavno u vodi prokuhati 1 pileću kocku za juhu, posoliti, popapriti... 


Staviti u ugrijanu pećnicu... Peći - kuhati oko 15 min na 180°C. U gotovu rižu samo umiješati 1 žlicu maslaca, pomažući se s dvije vilice, kako bi se fino rasula.

Riži se sva tekućina, u ovom slučaju, dodaje odjednom... nema više dodavanja.