ponedjeljak, 9. studenoga 2015.

Pikantne sarme



Znam da ste probali mnoge sarme, ali ni jedne nisu kao vaše! I tko sam sad ja da vam pričam o bilo kakvim sarmama, a morat ću ! I nemojte samo tako preskočiti ovaj recept...


Sastojci: 
Miješano mljeveno meso, dimljena slanina, kiseli kupus, crveni luk, češnjak, crvena paprika u prahu, sol, papar, riža.

Za preljev: 
1 žlica brašna, 1 žličica crvene slatke paprike, 1 žličica krupno mljevene čili papričice i 1 žličica šećera.

Priprema:

Na ulju popržiti usitnjeni luk i slaninu. Kad povene dodati papriku i samo promiješati pa maknuti s vatre. 


Umiješati s mesom i svim navedenim sastojcim u količini koja vam odgovara i kako ste inače činili. Smjesi dodati 2 - 3 dl tople vode, ostaviti kratko. 


Razdvojene listove kupusa napuniti i uviti kao paketić. Ostatke kupusa narezati i složiti na dno šire posude s komadićima kožica ili pancete...  


Poredati sarme. 


Uliti jako malo vode...  


Kuhati najmanje 1 sat na laganoj vatri pokriveno poklopcem manjeg promjera, kako se ne bi otvarale.


Za umak... 


Izmješati navedene sastojke s toplom vodom...  


Preliti sarme...kuhati još 15 - 20 min... doliti vode ako treba, ali nikako da je umak rijedak....
Ovo je to što moje sarme čini posebnim i drugačijim od svih koje sam do sada probala!