utorak, 17. studenoga 2015.

Papiga gulaš



Samo gulaš u malo drugačijem ruhu...


Sastojci: 
500 - 600 g junetine od plećke ili vrata, 400 g crvenog luka, 2 češnja češnjaka, list lovora, 1 - 2 žlice crvene paprike, 2 dl bijelog vina, 1 crvena paprika ( svježa ili pečena ), 1 šalica graška, komadić čili papričice, sol, 
papar, ulje i makaroni za prilog. Ribani sir po želji!

Priprema: 

Meso narezati na komade i pržiti na jačoj vatri u dobro zagrijanoj tavi da se zarumeni. 


Dodati sitno narezani luk i pržiti dok ne omekša. 


Popapriti i posoliti! Dodati češnjak i kad zamiriše početi s dolijevanjem po malo vode ...
Svaki put kad ispari dodati novu ... Kad luk postane kašast umiješati crvenu papriku i zaliti vinom. 


Kad vino ispari ponovo dodavati po malo vode i pirjati dok meso omekša. Dodati tada narezanu papriku... 


... Zatim grašak i čilija po ukusu. 


Pirjati još 15 - ak min. Gotov umak je gust i sjajan...
Posebno skuhati velike makarone ili neku drugu tjesteninu i preliti predivnim papiga gulašem!  


Dobar tek !