srijeda, 4. studenoga 2015.

Mini kelj u umaku





Slatki mali kupusići! Po meni najljepše povrće i izgledom i okusom. Ali nije oduvijek bilo tako! Zahvaljujući krivim receptima i lošoj pripremi moji kupusići su na tanjuru bili neprepoznatljivi...


Sastojci: 
500 g mini kelja, 500 - 600 g telećeg flama, 1-2 češnja češnjaka, sok pola limuna, 1 žličica šećera, 1-2 žličice brašna, 1žlica maslaca, sol, papar i ulje

Priprema: 
Kelj očistiti, zarezati na korjenu u križ i kuhati u kipućoj i posoljenoj vodi 4-5 min. Ocijediti.
Meso posoliti i zapeći na malo ulja u dobro zagrijanoj tavi sa svih strana rumeno. Zaliti s 2 dl vode i poklopljeno pirjati na srednjoj vatri ... dolijevati vode svaki put kad prethodna ispari. Ponavljati to dok meso ne bude mekano. Zadnjih 10 - 15 min mesu dodati kupusiće. 
Posuti brašnom, usitnjenim češnjakom i šećerom, ali i ne mora... 
Kad zamiriše uliti sok limuna i po malo vode da se umak ujednači i kupus omekša ... paziti da ostane prepoznatljiv!
Uz hrskavo pržene krumpire, ručak je baš po mom guštu!
Krumpire narezati, prokuhati 3 min u kipućoj i posoljenoj vodi... Ocijediti dobro, posoliti i pržiti u dubokom ulju kao pomfrit!