nedjelja, 1. studenoga 2015.

Čokoladne ruže / Chocolate roses

Čokoladne ruže
Čokoladne ruže 


Scroll down for recipe in English...

Talenta ili malo vještine morate imati! Dokažite sebi da imate oboje... Igrajte se plastičnom čokoladom iz kućne radinosti i uživajte u čaroliji nastanka ovih lijepih ružica, koje će svaku tortu učiniti glamuroznom.

Čokoladne ruže

Žao mi je zbog lošijih slika, ali nemoguće je bolje, s fotoaparatom u jednoj i čokoladom u drugoj ruci... Ipak se nadam da je dovoljno vidljivo, a sve ostalo je na vama. I ne odustajte, jer nije to tako strašno... Sretno!

Čokoladne ruže

Sastojci za plastičnu čokoladu: 
100 g čokolade za kuhanje, 2 punije žlice meda i 2-3 žlice šećera u prahu.
Priprema: 

Na pari otopiti čokoladu, ne smije prokuhati i dodati 2 žlice meda. Kad se ohladi umiješati 2 - 3 žlice šećera u prahu. Oblikovati u pravokutnu formu debljine 1 cm i omotati prozirnom folijom ili staviti u vrećicu. Čuvati u hladnjaku.
Ruže 
Ruke moraju biti suhe i hladne... Uzeti 1 žlicu šećera u prahu, škrobnog brašna ili kakaa. Otrgnuti mali komadić smjese, oblikovati i rastanjiti ga na kažiprstu ili na ravnoj površini koristeći mali valjak... ja to žlicom onako malo pritisnem... Neka bude 4-5 cm dug i 1 cm širok... Zamotajte ga u pužić, kao što se vidi na slici. 
Čokoladne ruže

Otkidajte sad po 3 komadića i tri različite veličine i od svake oblikujte latice... Kako? 
Čokoladne ruže

Čokoladne ruže

Čokoladne ruže
Uzmite ružu i pokidajte ... kopirajte, ako ne ide drugačije. 3 najmanje latice stavite oko pužića - samo naslonite i malo pridržite, samo se od topline prstiju zalijepi... Ali ipak radite sve brzo! 

Čokoladne ruže

Tako redajte sve veće i veće latice dok ne dobijete željenu veličinu i formu!
Čokoladne ruže
Na kraju otkidati višak čokolade koji se stvorio ispod ... oštrim nožem i brzo! Ostavite da se stegne na zraku. Bude čvrsta već nakon pola sata... 
Čokoladne ruže
Listiće oblikujte na isti način...Oblikujte sve na i među prstima... Rubove latica stanjiti na jako tanko...i malo svinuti prstom, da dobije onaj pravi mot ružine latice. Kad se stvrdnu očistiti mekanom četkicom višek šećera ili kakaa, ako je ostalo na laticama.  
Čokoladne ruže
Sretno još jednom i pokažite mi jeste uspjeli!


Čokoladne ruže

***********************

Chocolate roses

I'm sorry for poorer image , but it is impossible to better , with the camera in one hand and chocolate in the other hand ... I still hope that it is enough visible , the rest is up to you . I do not give up , because it's not so bad ... Good luck !
Ingredients for plastic chocolate : 
100g dark chocolate , 2 tablespoons of honey and fuller 2-3 tablespoons powdered sugar .

Preparation: 
Melt chocolate , not a boil and add 2 tablespoons of honey . After cooling the mix 2-3 tablespoons of sugar powder . Shape into a rectangular shape 1 cm thick and wrap with plastic wrap or put in a bag . Store in a refrigerator .

Roses 

Hands must be dry and cold ... Take 1 tablespoon powdered sugar , cornstarch or cocoa . Tear off a small piece of composition, shape and attenuate it to the index finger or on a flat surface using a small roller ... or spoon . Let there be 4-5 cm long and 1 cm wide ... Wrap it in the snail...
Now tear off the 3 pieces and three different size and shape of each petal ... How ?
Look at our video recipe...

3 petals least put about snail - just lean a little hold , only the heat of the fingers stick ... But I still do everything quickly !So put larger and larger petals until you get the desired size and shape !
Finally rob the excess chocolate that was created under ... with a sharp knife and quickly !
Leaves shape in the same way ...