srijeda, 11. studenoga 2015.

Bond piletina


Piletina i gljive su moja vječna inspiracija. Ovo je nešto uobičajeno u svakoj kuhinji i svakoj bilježnici i to na prvim stranicama. Ne znam koliko izgleda drugačije, ali ja to radim i volim da izgleda baš ovako...


Sastojci: 
Pileća prsa bez kosti, 200 - 300 g šampinjona, 1-2 češnja češnjaka, 1 žlica brašna, 1dl bijelog vina, 2 žlice maslaca, sol, papar,  200 ml vrhnja za kuhanje, ribani parmezan, ulje i tjestenina po ukusu ili farfalle kao ovdje.

Priprema: 

Narezati prsa na odreske, posoliti i nauljiti. Dobro zagrijati teflon tavu i na malo ulja pržiti odreske na jakoj vatri s obje strane rumeno. 


Izvaditi i držati ih sa strane. Na istu tavu dodati još malo ulja i popržiti narezane šampinjone. 


Pobrašniti i dodati češnjak. 


Promiješati i kad zamiriše zaliti vinom. Kad vino ispari doliti 200 ml vrhnja za 
kuhanje, posoliti, popapriti. 


Prokuhati 10 - ak min ... uliti juhe ili malo vode ako je pregusto, vratiti odreske i umiješati maslac...


Skuhati tjesteninu i preliti umakom ... Posuti ribanim parmezanom !