četvrtak, 12. studenoga 2015.

AS iz ŽiV-a



Koliko puta ste bili razočarani biskvitom za tortu? Ništa čudno! I sama sam dugo tragala za pravim. Dobru tortu uz lijepu i pjenastu kremu čini i dobar biskvit. Ovaj koji vam pokazujem bio je točka na moju potragu i moj je as iz rukava u svakoj situaciji! Hoće li biti i vaš, odlučite sami!

Sastojci:
4 veća jaja, 280 g šećera, 120 g škrobnog brašna, 160 g mekog brašna, 5 žlica ulja, 5 žlica mlijeka, 1 vanil šećer, malo soli, pola vrećice praška za pecivo

Priprema: 

Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Istući čvrst snijeg od bjelanjaka i dodati 1/3 šećera. Nastaviti tući još 2 - 3 min.  



Posebno miksati žutanjke s preostalim šećerom i mlijekom sve dok ne postane pjenasto. Dodati sve navedene sastojke i snijeg na kraju umiješati pjenjačom - ručno!



Izliti u kalup za tortu promjera 28 cm s pek papirom na dnu... 



Peći u zagrijanoj pećnici pola sata na 170 - 180°C. Probati čačkalicom i nastaviti još nekoliko min ako nije gotovo, jer dosta ovisi o pećnici!





Obavezno skinuti koricu s vrha i izravnati biskvit prije rezanja. 

            

Hladan biskvit rezati na tri dijela. 

    
              

     

       Dobiju se 3 kore idealne debljine za svaku tortu...