subota, 24. listopada 2015.

Srdele s limunom


Jednostavno s puno okusa! Ne sumnjajte, jer to su srdele za gušt...za prste polizat!
Sastojci: 
svježe srdele, limun, sol, brašno, ulje za prženje i maslinovo ulje...
Priprema: 
Srdele očistiti, maknuti glavu i utrobu. Odstraniti lustru ( ljuskice ) i prstima odvojiti kost od fileta tako da ostanu u komadu. 
Povaljati u brašno i pržiti u dobro ugrijanoj tavi s vrlo malo ulja. 
Pržiti po nekoliko min s obje strane, ne više od 3-4 min sa svake! 
Uliti sok od limuna... ne žalite ga ! Na ovoliko koliko ja imam na slici stavila sam sok 1 limuna. Jako će zacvrčati i u tom trenutku maknite s vatre. Posoliti i nakapati s nekoliko žlica maslinova ulja. Da bi jelo bilo potpuno dodajte i salatu od krumpira i zelene salate! 
Znam da već guštate i jedva čekate poći na ribarnicu!