Smotani muffini


Tjestenina u obliku muffina je savršena košarica za mesnu okruglicu. "Košarice" su čvrste, a tjestenina ostaje mekana s izuzetkom nekoliko hrskavih krajeva koji vire iz kalupa.


Mesne okruglice sam napravila po receptu Domine okruglice u satarašu, a njega će te pronaći tu ...  http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/08/domine-okruglice-u-satarasu.html

Ostali sastojci:
Linguine ili špagete, malo topivog sira ( gouda, edamer, ementaler... ) po izboru, ribani parmezan, listići origana, malo gljiva narezanih na kockice.

Priprema:

Tjesteninu kuhati u slanoj vodi. Kuhati onoliko koliko piše na kutiji. Skuhanu tjesteninu procijediti, malo je zauljiti i posuti ribanim parmezanom. Dobro izmiješati.


Kalup za muffine premazati maslacem.


Linguine namatati na vilicu i stavljati u kalup za muffine kao što prikazuje slika.


Na tjesteninu staviti par komadića gljiva i žlicu umaka.


Zatim staviti po jednu mesnu okruglicu, malo je utisnuti te preliti s još jednom žlicom umaka.


Na vrh staviti par kockica sira, dva tri listića origana te posuti s još malo parmezana.


Staviti u pećnicu 10-ak min ugrijanu na 200 °C da se samo malo zapeče...


Oni su zgodni, lijepi i ukusni, spremni za posluživanje...




Primjedbe