utorak, 20. listopada 2015.

Severin kocke / Cake with apples and cheese


Severin kocke
Severin kocke 
Tako sočan, lijep i ukusan kolač dugo nisam kušala... Razlog nisu samo sočne i tek ubrane jabuke...
Pjenasti sloj od svježeg sira i snježni prekrivač s listićima badema na vrhu, učinili su ga i posebnim!
_________________
So juicy , beautiful and delicious cake for a long time I have not tasted ... The reason is not only juicy and freshly picked apples ... Foam layer of cottage cheese and snow cover with almond slices on top , made ​​it special !

Severin kocke
Scroll down for recipe in English...

Sastojci za prhko tijesto:
400 g oštrog brašna, 250 g maslaca, 1 žutanjak, 100 g šećera u prahu, ribana korica limuna, 2 žličice praška za pecivo, malo soli
Za nadjev od sira: 
250 g svježeg sira, 4 žutanjka, 2 bjelanjka, 100 g šećera, vanil šećer, sok 1 limuna, 1 žlica brašna.
Za nadjev od jabuka: 
1 kg jabuka, 2 žlice cimeta i 1-2 žlice šećera ako su jabuke kisele.
Za snijeg:
3 bjelanjka, 180 g šećera, 2 žličice soka limuna, 50 g listića badema.

Priprema: 
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...


Prosijati brašno s praškom za pecivo i utrljati maslac. Kad postane mrvičasto dodati žutanjak, šećer i po potrebi nekoliko žlica mlijeka ili kiselog vrhnja, kako bi se tijesto povezalo. Podijeliti na 3 dijela, umotati u prozirnu foliju i 2 staviti u zamrzivač, a jednu u hladnjak.

Za nadjev od sira izraditi bjelanjke u čvrst snijeg, postupno dodati šećer. Posebno zapjeniti sir, dodati sve navedene sastojke i bjelanjak na kraju.

Jabuke oguliti, naribati, dodati šećer ako treba i cimet, pa izmiješati. 
Razvući tijesto iz hladnjaka na veličinu oblika za pečenje - 25 x 35 cm na pek papiru i premjestiti ga u oblik...Rasporediti pola količine jabuka i preko njih naribati jedan dio tijesta iz zamrzivača. Na tijesto rasporediti nadjev od sira. Preko sira naribati drugi dio tijesta iz zamrzivača... A zatim i drugi dio jabuka rasporediti preko njega. Staviti u zagrijanu pećnicu i peći 25 min na 170°C. Izmiksati 3 bjelanjka u čvrst snijeg i postupno dodati šećer i sok limuna. Snijegom premazati polupečeni kolač, posuti listićima badema...Peći još 30 min na 150 - 160°C, ovisno o pećnici...  Ja ne dočekam da se ohladi jer uživam u tek izvađenom iz pećnice...vi kako hoćete!


___________________

Ingredients for crisp dough : 
400 g of flour , 250 g butter , 1 egg yolk , 100 g of powdered sugar , grated lemon peel , 2 teaspoons of baking powder , a pinch of salt 
For the filling of cheese : 
250 g of cottage cheese ,4 egg yolks, 2 egg whites , 100 g sugar , vanilla sugar , juice of 1 lemon , 1 tablespoon flour . 
For the filling of apples : 
1 kg of apples , 2 tablespoons of cinnamon and 1-2 tablespoons of sugar if apples are sour Snow : 
3 egg whites , 180 g sugar , 2 teaspoons lemon juice , 50 g almonds leaves .
Preparation: 
The process of preparing look at our video recipe ... 

Sift flour with baking powder and rub butter . When it becomes crumbly add egg yolk , sugar and , if necessary, a few tablespoons of milk or sour cream , in order to connect the batter . Divide into 3 parts , wrap in plastic wrap , 2 put in the freezer , and one in the refrigerator...
For the filling of cheese mix egg whites , gradually add sugar . Special foam cheese , add all the ingredients and egg whites at the end . Apple peel, grate , add sugar if necessary and cinnamon , and stir . Extend the dough from the refrigerator to the size of the form for baking - 25 x 35 cm on the baking paper and move it in a baking dish ... Deploy half the apple . Through them, grate a portion of the dough from the freezer .On  the dough spread the stuffing of cheese . Over cheese grate second part of the dough from the freezer ... And then the second part of the apple spread over it . Put into a preheated oven and bake 25 minutes at 170 ° C . Mix the 3 egg whites and gradually add sugar and lemon juice . With the snow- coated half-baked cake , sprinkle with flaked almonds ... Bake 30 minutes more at 150 to 160 ° C , depending on the oven ... 
I can not wait to be cool because I enjoy just taken out of the oven ... you whatever you want !


Severin kocke