srijeda, 7. listopada 2015.

Salata gringo / Gringo salad



Sastojci :
Pola kilograma graha, dvije šake kukuruza šećerca ( mala konzerva ), 2 c. luka, 3-6 češnja češnjaka, 2 kg paprika, 2 ljute papričice, pola kilograma mrkve, 1 l šalše- umak od rajčice ( ili pasirana rajčica ), malo peršina, 2 dcl ulja, 2 žlice šećera, 1 žlica soli, malo papra, 2 dcl octa.
______________

Ingredients :
A pound of beans , two handfuls of sweet corn ( small can ) , 2 onions , 3-6 cloves garlic , 2 kg of pepper , 2 hot peppers , a pound of carrots , 1 l Salsa - tomato sauce ( or tomato puree ) , parsley , 2 ounces of oil , 2 tablespoons sugar , 1 tablespoon salt , a little pepper , 2 ounces of vinegar .

Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...


Oprati i nasjeckati svo povrće.Grah prethodno skuhati ili koristiti grah iz konzerve koji je već skuhan samo ga je potrebno oprati. Na zagrijanom ulju zažuti na kockice narezan c. luk....
Dodati paprike, ljute papričice pa i njih malo izdinstati.
Zatim dodati mrkvu narezanu na kolutiće i sve skupa malo prodinstati.
Uliti rajčicu, pošećeriti i posoliti ...
Dinstati 10- ak min. pa dodati kukuruz...a zatim i grah....
Na kraju umiješati sitno sjeckani peršin, češnjak, popapriti i uliti 2 dcl octa.
Pustiti da se malo ohladi...
Još toplu salatu  staviti u zagrijane teglice i dobro zatvoriti. Čuvati na suhom i hladnom mjestu ili ako imate mjesta u frižideru.
____________________

Preparation: 
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...


Wash and chop all the vegetables . Beans previously brew or use canned beans , which is already cooked just need to wash . On the heated oil fry the sliced ​​onions .... Add peppers , hot peppers ... a little stew . Then add the carrots sliced ​​into rings and a little stew . Pour the tomatoes , sugar and salt ... Cook 10- odd minutes . and add the corn ... and then the beans .... Finally mix in chopped parsley , garlic , pepper and pour 2 ounces of vinegar . Allow to cool a little ... warm salad put in heated jars and seal well . Store in a cool, dry place or if you have room in the fridge .