utorak, 27. listopada 2015.

Rizi bizi



Nisam išla u vrtić i tako nisam imala priliku susresti se s ovim jelom i pričati o njemu kako to danas djeca znaju. Prvi recept mi je donijela moja kćer iz svog vrtića. Istina ne doslovno, ali opisno da! 
- Zašto ti meni ne kuhaš one zelene loptice? - Nadoknadili smo propušteno, ne brinite! I danas su tanjuri ostali savršeno čisti!




Sastojci: 
250 - 300 g graška, 200 - 300 g riže, 1 crveni luk, pola vezice peršina, sol, papar, maslac, parmezan i 
500 - 600 ml dobre pileće juhe, a može i bilo koja druga, pa čak i kocka za juhu prokuhana s vodom.

Priprema: 

U široj posudi popržiti usitnjeni luk na 3-4 žlice ulja. 


Kad povene dodati grašak i pirjati 10 - 15 min. Odvojiti 3-4 žlice i s malo juhe skašiti štapnim mikserom. U ostatak dodati rižu. 


Kuhati dolijevajući po malo juhe dok riža ne bude na pola gotova. 


Dodati tada i onaj miksani dio, soli i papra i nastaviti pirjati do kraja...


Riža neka ostane malo tvrđa. 


Umiješati maslac i sir, kao i u svaki drugi rižoto na kraju i dobro izmiješati!