ponedjeljak, 26. listopada 2015.

Pučki grah



Sastojci: 
500 g graha, 100 g bijele slanine, 1 crveni luk, 5-6 češnjeva češnjaka, 2 mrkve, 1 kriška celera od korjena, pola vezice peršina, 1 svježa paprika ili 2 žlice ajvara, 1 žlica koncentrata od rajčice, 1 žlica crvene paprike, 
2 krumpira, kranjske kobasice, makaroni, sol, papar i ulje.

Priprema: 

Na 2-3 žlice ulja popržiti usitnjenu slaninu i luk. Dodati češnjak, mrkvu, krumpir i svo navedeno povrće. 
Pirjati 15 - 20 min dolijevajući po malo vode. 


Samljeti štapnim mikserom. 


U veći lonac dodati prethodno namočen grah - ja ga močim preko noći! 


Uliti vode i pire od povrća. Dodati koncentrat rajčice i crvenu papriku...ajvar. Popapriti i kuhati dok ne omekša. Zadnjih 20 min kuhanja dodati kobasice i posliti, ako treba dodati vode, ali da ne bude prerijetko. Juha mora biti baš gusta i sjajna...


Makarone skuhati posebno i dodati prilikom serviranja u svaki tanjur.
Tako se neće dogoditi da tjestenina pojede grah - juhu!