srijeda, 21. listopada 2015.

Labirint sarmaList po list i bez žurbe, uživajući u svakom zalogaju, doći će te do praznog i čistog tanjura - rješenja ovog slasnog labirinta.Sastojci:
1 glavica kelja, srednje velika i ne previše zbijenih listova, 400 - 500 g mljevene junetine, 150- 200 g pancete, 
100 g riže, 1 glavica crvenog luka, 2 češnja češnjaka, 1 žlica mljevene crvene paprike, 2 dl tople vode, sol, papar i ulje. 

Za umak:
1 goveđa kocka za juhu, 2 žlice šalše ili pasirane rajčice, 1 žlica brašna i vode koliko treba.

Priprema: 

Kupus očistiti od najdebljih listova i odozdo izravnati korjen. Listove pažljivo razmaknuti - otvoriti, isprati pod tekućom vodom i ocijediti.Narezati luk i pancetu i popržiti skupa na malo ulja. Umiješati u meso sa svim navedenim sastojcima, kao za običnu sarmu. Između listova stavljati po jednu - dvije žlice počevši od sredine. Preklopiti listove kao na početku. Glavu kupusa umotati prozirnom folijom... Staviti u lonac s vodom u kojoj se otopi kocka za juhu. Voda ne prelazi preko ruba kupusa. Na kupus je dobro staviti jednu posudu s vodom, tako da se optereti i ne izlazi na površinu, nego da bude uronjen u juhu.Nakon pola sata kuhanja skinuti foliju s kupusa...samo polako povući i sama sklizne. Kuhati 30- 40 min i dodati šalšu i brašno otopljeno u malo vode. Kuhati još 15-20 min i dodati vode ako je potebno. Juha se na kraju kuhanja višestruko smanji i umak je prilično gust.... Za prilog je idealan pire krumpir! Uživajte!


Nema komentara:

Objavi komentar