nedjelja, 4. listopada 2015.

Kremasti rižoto od poriluka i špinata


Želite li uživati u jednostavnom i najkremastijem rižotu od povrća ? Želite znam, ali isto tako znam da je ovo jedan od najboljiih...
Sastojci: 
2 poriluka, 200 - 300 g špinata, što mlađeg, 2 češnja češnjaka, 1 dl bijelog vina, 600 - 700 ml pileće juhe - temeljca, 4 šalice riže ( od crne kave ), 150 - 200 g dimljenog sira ili ementalera, 1 žlica maslaca, sol, ulje i ribani parmezan po ukusu.
Priprema: 
Očistiti poriluk od starih i debelih listova i narezati. Očistiti špinat od korijenja i peteljki. Na ulju popržiti poriluk i češnjak 2-3 min...  
Dodati rižu... 
Kad zastakli zaliti vinom. Kad vino ispari dolijevati po malo juhe...  
Pirjati na laganoj vatri 15- min. Dodavati juhu tek kad prethodna ispari i stalno miješati. Posoliti i dodati listove špinata i samo ih umiješati...  
Dodati i sir s maslacem.... 
Maknuti s vatre i snažno miješati žlicom dok se sir ne otopi i pretvori u sjajan svijeti krem u kojem se riža miče u valovima - mora tako biti!

Za dobar rižoto odaberite i dobru rižu!