petak, 23. listopada 2015.

Farma food


Spadate li u skupinu onih koji nikada nisu probali, a ni spremali koromač ili anis? Odgovor ću zanemariti jer sam uvjerena kako će većina uskoro biti na strani onih koji u njemu uživaju!
Sastojci:
2 glavice koromača, 300 g mekog dijela janjećeg ili telećeg buta, 200 g mesnate pancete, 1- 2 glavice crvenog luka, 2 češnja češnjaka, sol, papar i ulje. Za prilog riža iz pećnice.
Priprema: 
Meso narezati na komadiće jednake veličine. Posoliti i popapriti. Luk i pancetu narezati na iste takve komade. Na drvene štapiće nabosti redom - meso, luk, slaninu, luk, meso...ili kako vam odgovara.
Nauljiti i peći na teflon ili grill tavi. Pečeno nakapati maslinovim uljem.
Koromaču skinuti debele vanjske listove, ali ih sačuvati i peći s rižom u pećnici 5-6 min ... prethodno malo posoliti!  
Lijepo je u njih servirati pečenu rižu kao što se vidi na slici!
Glavice koromača narezati na kriške debele pola cm, posoliti...
...peći u dobro ugrijanoj tavi na 2 žlice ulja s 2 krupno rezana češnjaka. Kad se karamelizira - zapeče s obje strane uliti 1 dl vode . 
Kad iskuha ponoviti to još 2 puta i maknuti s vatre!
Za lijep izgled tanjura i još više okusa dobro je u tavu s ražnjićima staviti nekoliko mini rajčica...
Uslast!