ponedjeljak, 12. listopada 2015.

Crepes cake





Nisam pronašla izgubljeno blago i ako ove vrećice izgledaju baš kao zavežljaji prepuni dukata, s nekog davno potonulog, gusarskog broda... U svakom je ipak pravo bogatstvo okusa svježeg sira, limuna i neodoljivog pekmeza od bazge.


Sastojci za palačinke: 
2 jaja, 130 g brašna, 2 dl mlijeka, 1 dl vode, 1/3 žličice sode bikarbone, korica limuna, malo soli.  

Za nadjev: 
300 - 350 g kremastog svježeg sira, 120 g šećera u prahu, sok 1 limuna, 1 žlica brašna, 1 jaje, pekmez od bazge ili višanja...jagoda ...po ukusu!

Priprema: 

Od navedenih sastojaka napraviti smjesu za palačinke i pržiti ih na ulju ili maslacu...


Za nadjev odvojiti žutanjak od bjelanjka i bjelanjak istući u čvrst snijeg. Posebno žutanjak, šećer u prahu i kad posvjetli dodati sir pa i njega umiksati pjenasto... Dodati limun i brašno. 


Palačinke staviti u manje posudice i u svaku rasporediti nadjev i po žlicu pekmeza. 


Skupiti kao vrećicu i stegnuti uvijenom aluminijskom folijom, kao što se vidi na slici. 


Poredati na pek papir i peći na 180°C 20 min...isključiti pećnicu i ostaviti ih unutra još desetak min..
Skinuti foliju pa otopljenom čokoladom učiniti kao neku vezicu...konop. 




Posuti šećerom u prahu!