petak, 2. listopada 2015.

Bio mio



Nekako mi se teško rastati s ljetom i prekrasnim povrćem i plodovima kojima nas daruje... ovo je još jedan ukradeni dan ljepote, boje i topline... Uživajte!


Sastojci: 
500 - 600 g teletine od vrata, plećke ili flama, 2 crvena luka, 2 češnja češnjaka, 2-3 deblje kriške mesnate dimljene slanine, 1 žlica koncentrata rajčice, 2 dl bijelog vina, 500 g mahuna, sol , papar i ulje.
Za pire: 
500 g krumpira, 2-3 fileta pečene crvene paprike, 1 češanj češnjaka, 2-3 žlice maslinova ulja i nekoliko žlica vode od kuhanja krumpira ili juhe
Priprema:
Meso narezati na veće komade, posoliti i pržiti sa kriškama slanine na dobro ugrijanom ulju u dubljoj posudi.  
Kad je zarumenilo dodati narezan luk i češnjak. Kad luk zažuti početi dodavati po malo vode i pirjati na srednje jakoj vatri. Nakon pola sata zaliti vinom i kad vino ispari dodati koncentrat... i njega malo upržiti i dodati mahune... vode po potrebi i kuhati još pola sata ili koliko želite da vam bude meso mekano!
Skuhati krumpir na ploške u posoljenoj vodi. Paprike s navedenim sastojcima skašiti štapnim mikserom i sve izmješati...