subota, 19. rujna 2015.

Đuveč...






Sastojci: 
1 kg rajčica, 1 patlidžan, 2 tikvice, 3-4 paprike, 1 rukohvat mahuna, 1 mrkva, 2 crvena luka, 2-3 češnja češnjaka, 1 feferon, grančica celera , vezica peršina, 3 šalice riže, maslinovo ulje, sol , papar ...

Priprema: 

Svo povrće narezati i slagati u nauljenu posudu za pečenje... http://www.surlatable.com/product/PRO-2039592/Oven+to+Table+Rectangular+Bakers+Set+of+3 po redovima. 


Posoliti i popapriti svaki red i prosuti po malo riže, peršina i češnjaka... 




Luk narezati na kolutiće ili režnjeve i njega posložiti na vrh, kao zadnji red. Uliti 2 dl vode ili juhe, pokriti folijom i peći pola sata na 200°C. Maknuti foliju, nakapati maslinovim uljem i peći na jačoj vatri da dobije boju i da se luk zapeče... oko 15 min još! Najmanje !