subota, 5. rujna 2015.

TRNORUŽICA...




Lijep i zavodljiv, poput ruže u trnju! Kristalno sjajan poput pahulje na dlanu!  
Ne čini li vam se takvim ovaj kolač? Ipak je stvaran i neće na dlanu nestati, niti se u trnju osuti!


Čarolija će ta dugo ... na vašem nepcu trajati!

SASTOJCI ZA BISKVIT:
3 jaja, 3 žlice šećera, 3 žlice brašna, 3-4 žlice vode, 2 žlice nutelle, pola pecilnog praška, 2 - 3 žlice nutelle za premaz 
ZA PRVI NADJEV: 
250 g maskarponea, 150 ml vrhnja za šlag, 2 žlice šećera u prahu , sok 1 limuna  
ZA DRUGI NADJEV:
200 ml vrhnja za šlag, 2 -3 žlice nutelle
ZA UKRASITI: 
150 ml vrhnja za šlag , 100 g čokolade za trnje
PRIPREMA:
Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Istući mikserom ....  http://www.surlatable.com/product/PRO-167219/KitchenAid+Tilt+Head+Stand+Mixer+with+Glass+Bowl čvrst snijeg od bjelanjaka i postupno dodati pola količine šećera... Istući žutanjke s preostalim šećerom i vodom, dodati sve navedene sastojke...  


Snijeg na kraju umiješati ručnom mješalicom - žicom! 

Izliti u papirom prekriven lim srednje veličine i peći na 180°C 10 - 12 min.  Skinite glatku koricu s biskvita da se poslije ne odvaja krema skupa s njom...

Istući vrhnje za šlag i podijeliti na tri navedena dijela ...ili miksati dio po dio, ako vam je zgodnije! 
Miksati pjenasto maskarpone, šećer u prahu i limun sok i umiješati šlag. Nutelom premazati biskvit i rasporediti kremu od maskarponea. Miksati 200 ml vrhnja, umiješati 2- 3 žlice nutele, ali da ostane mramorirano - ne miješati do kraja ... rasporediti preko nadjeva s maskarponeom... Preko nanijeti preostali šlag.

ČOKOLADNO TRNJE: 
Usitniti čokoladu i staviti u vrećicu za dekoriranje, pa sve u vruću vodu. Čokolada će se otopiti! U plitku i širu posudu staviti kockice leda i uliti čašu vode. Zarezati mali otvor na vrećici i istiskivati oblike... u ledenoj vodi će se stisnuti ... Ukrasite tim lijepim oblicima ovaj kolač i učinite ga neodoljivim!
Ovaj kolač vam darujem od srca!