Ne samo da su fini nego i prikladni za neke svečanije prilike ili važne datume u našem životu...
SASTOJCI:
1 pileća prsa, 2 dl vrhnja za kuhanje ,1 žlica masla ,1 žlica senfa, 1 najmanja žličica crvene paprike, samo za boju, sok pola limuna, sol, papar, ulje, malo brašna
PRIPREMA:
Meso narezati na komade oko 1 cm široke okomito na vlakna. Natući preko folije, da se ne ošteti...
Posoliti i uvaljati u brašno ... Pržiti na malo ulja da pozlate s obje strane.
Izvaditi ih i držati na toplom...
U istoj tavi otopiti malo maslaca pa dodati senf i papriku s još malo brašna, kad zapjeni zaliti bijelim vinom...
Nakon što ispari vino, zaliti juhom ili s malo vode. Neka se sve otopi i sjedini...
Procijediti, doliti vrhnje i kad prokuha vratiti odreske, nakapati po volji sokom limuna...
Popariti i posoliti ako treba, ali neka ostanu neokrenuti ( ljepše ih je vidjeti jer izgube boju od prženja ako ih se okrene )
Tjesteninu skuhati i preliti s malo umaka...
Primjedbe
Objavi komentar