nedjelja, 6. rujna 2015.

PILEĆI MEDALJONI U FINOM UMAKU...



Ne samo da su fini nego i prikladni za neke svečanije prilike ili važne datume u našem životu... 


SASTOJCI:

1 pileća prsa, 2 dl vrhnja za kuhanje ,1 žlica masla ,1 žlica senfa, 1 najmanja žličica crvene paprike, samo za boju, sok pola limuna, sol, papar, ulje, malo brašna

PRIPREMA:

Meso narezati na komade oko 1 cm široke okomito na vlakna. Natući preko folije, da se ne ošteti...

                                        
Posoliti i uvaljati u brašno ... Pržiti na malo ulja da pozlate s obje strane.


Izvaditi ih i držati na toplom...  
U istoj tavi otopiti malo maslaca pa dodati senf i papriku s još malo brašna, kad zapjeni zaliti bijelim vinom...  
Nakon što ispari vino, zaliti juhom ili s malo vode. Neka se sve otopi i sjedini...
Procijediti, doliti vrhnje i kad prokuha vratiti odreske, nakapati po volji sokom limuna...
Popariti i posoliti ako treba, ali neka ostanu neokrenuti ( ljepše ih je vidjeti jer izgube boju od prženja ako ih se okrene )


Tjesteninu skuhati i preliti s malo umaka...