četvrtak, 24. rujna 2015.

Pečena stambolka...



Pečena je tikva za mene bila otkriće i ljubav na prvi pogled... Tako pečenu sam spajala s rižom, raznim tjesteninama, umacima od sira ...povrća. Ovaj put joj pridružujem kiseli kupus i lešo meso! Slatka tikva i kiseli kupus! Bilo je to još jedno ugodno iznenađenje!




Sastojci: 
5-6 kriški velike tikve stambolke, 2 grančice ružmarina, 1 crveni luk, 2-3 češnja češnjaka, maslinovo ulje, sol
Priprema: 
Kriške tikve očistiti od kore, posoliti, nauljiti i staviti u lim s peka papirom... http://www.surlatable.com/product/PRO-1953421/Emile+Henry+Modern+Classics+Rectangular+Baker Između rasporediti krupnije režnjeve luka i češnjak u komadu.
Peći u zagrijanoj pećnici pola sata na 200°C . Na pola pečenja dodati ružmarin i nakapati maslinovim uljem.