ponedjeljak, 7. rujna 2015.

MISIR ROLICE...



Miris ovih lijepih rolica širio se danas izvan moje kuhinje...ulicom MISIR...


                                                                     MISIR je ulica u koju se slijevaju i kojom teku mirisi moga djetinjstva i mirisi najukusnijih hercegovačkih jela. Nepresušna je to rijeka čiji valovi zapljuskuju, bude i potiču maštu...                                                                                                                     



SASTOJCI: 
Patlidžani, kriške mesnate slanine ili šunka, kriške sira, bilo koji topivi, umak od rajčica, maslinovo ulje , sol , mini rajčice, grančica ružmarina.

PRIPREMA: 

Patlidžane narezati na kriške oko 4 mm debele, premazati ih uljem i peći na dobro zagrijanoj rebrastoj tavi... kratko, da samo dobiju boju. 



Posoliti i kad se malo ohlade na svaku staviti po krišku slanine ili šunke i sira... zarolati i s obje strane nožem odrezati dio da se dobije pravilan oblik... 



Na dno posude za pečenje... http://www.surlatable.com/product/PRO-1953538/Emile+Henry+Modern+Classics+Square+Baker staviti umak od rajčica - šalšu i poredati roladice.  



U svaku još utisnuti po jednu mini rajčicu, preliti maslinovim uljem i dodati grančicu ružmarina .  




Peći 15-20 min u zagrijanoj pećnici na 200 °C 15 - 20 min.