utorak, 8. rujna 2015.

MAKARONI U ŠALŠI IZ PEĆNICE...




SASTOJCI: 
1 kg zrelih rajčica ili pelate iz limenke, 1 luk, 2-3 češnja češnjaka, 1 žlica šećera, maslinovo ulje, sol i papar po ukusu, svježi bosiljak ili peršin, mini rajčice

DODATAK: 
mesnata panceta,  makaroni ili neka druga tjestenina po želji

PRIPREMA: 

Sve sastojke narezati i složiti u posudu za pečenje...  http://www.surlatable.com/product/PRO-1238898/Oven+to+Table+Stoneware+Bakers+Sets+of+2  



Nakapati maslinovim uljem i staviti peći u zagrijanu pećnicu. 
Peče se dok ne dobije malo tamniju boju ...oko pola sata na 200°C... 


Odvojiti nekoliko pečenih rajčica sa strane , a ostatak propasirati ili smiksati štapnim mikserom...
Umak posoliti i ako je još kiselo dodati šećera i malo svježeg maslinova ulja, ja volim kad je onako malo slatkasta, a vi po svom ukusu.


Staviti kuhati makarone u obilato posoljene vode.
Pancetu narezati na veće kriške i kratko je popržiti na malo maslinova ulja...
 


Dodati je na kraju kako bi ostala hrskava, dodati i  pečene rajčice...