utorak, 29. rujna 2015.

Lego gulaš


Nije ono što mislite... Uvjerite se!





Sastojci: 
500 - 600 g telećih mišića ili koljenica bez kosti, 2-3 crvena luka, 2 - 3 češnja češnjaka, 2 dl bijelog vina, ljuta papričica, 2 dl pasirane rajčice, 500 - 600 g krumpira, sol, papar i ulje.

Priprema: 

Meso ne rezati nego mišiće odvojiti od svoje opne i žilica koje ih povezuju međusobno - tako da ostanu onakvi kakvi jesu. Posoliti i staviti na vrelo ulje, najprije one veće pa nakon nekog vremena i sve druge... pržiti dok se ne karameliziraju sa svih strana...  


Dodati sitno narezani luk. Pirjati na laganoj vatri... 


Nakon što je i luk dobio boju dodavati po malo vode, svaki put kad iskuha prethodna, a nikad više od 1-2 dcl odjednom! 
Kad se luk pretvori u smećkastu kašicu zaliti vinom, a kad vino ispari dodati rajčicu, češnjak, papričicu, papar i malo šećera ako je rajčica kisela previše! 


Kad je meso mekano i umak sjajan i gust dodati krumpire na veće komade, doliti malo vruće vode ili juhe i poklopiti . 


Kuhati još oko pola sata ili dok se krumpir ne skuha i ostane u finom gustom umaku. 


Za vrijeme kuhanja se ne miješa, samo se protrese posudom i dolije vode koliko treba!