srijeda, 23. rujna 2015.

Kokete u umaku od paprike...



Piletinu volite i spremate na razne načine , to znam ! Polpetice ili kokete isto tako nisu neka novost, ali u umaku od paprika možda ipak jesu... 


Sastojci za kokete: 
1 pileća prsa bez kosti ili 400 g mljevene piletine, 1 crveni luk, 1 žlica crvene mljevene paprike, 1 češanj češnjaka, 1 jaje, 2 žlice parmezana, 2-3 kriške namočena kruha bez kore - u vodi! Papar, sol , brašno za uvaljati kokete i ulje za prženje.

Za umak: 
1 češanj češnjaka, 2-3 fileta crvene i pečene paprike, 1-2 dl vrhnja za kuhanje, sol , papar i sok pola limuna.

Priprema: 

Samljeti meso u multipraktiku...  http://www.surlatable.com/product/PRO-1684851/Cuisinart+8+Cup+Food+Processor , ako nije mljeveno. Usitniti luk i popržiti ga na malo ulja i kad se ohladi dodati meso, namočen i ocijeđen kruh i redom sve navedene sastojke ... 



Pomiješati da se dobije jednolična i gusta smjesa, ako nije dodati malo krušnih mrvica. 
Oblikovati loptice veličine jaja i svaku malo pritisnuti dlanovima. Uvaljati u brašno...  



Pržiti na ulju rumeno s obje strane...



Izvaditi ih i držati sa strane, a na istu tavu dodati žlicu brašna, zažutiti i dodati usitnjeni češnjak...Kad zamiriše uliti pire-> (Samljeti filete paprike u malo vode ili juhe ! ) 
Kratko prokuhati i vratiti kokete...



Zaliti s malo vode i kuhati 15 min. Zaliti po potrebi s još po malo vode i dodati vrhnje... kratko prokuhati ...dosoliti, dopapriti i ukapati sok limuna...
Servirati uz široke rezance!