ponedjeljak, 17. kolovoza 2015.

VITA TIKVICE...



Moja neiscrpna tema i velika ljubav - tikvice!


SASTOJCI: 
400-500 g manjih tikvica, 300 g krumpira, 3-4 češnja češnjaka, vezica peršina , maslinovo ulje i sol. 

PRIPREMA: 

Usitniti češnjak i korjenastiji dio peršina...  http://www.surlatable.com/product/PRO-535567/White+Marble+Mortar+and+Pestle lisnati ostaviti za kraj... Ugrijati nekoliko žlica maslinova ulja i dodati češnjak s peršinom ... 


Kad zamiriše dodati krumpir na tanje polumjesece... 


Zatim i tikvice na isti način rezane , samo malo deblje! 


Smanjiti vatru, posoliti ... Miješati da se ne zalijepi dok tikvice ne počnu ispuštati svoj sok - vodu! Poklopiti i samo povremeno promiješati... Nema dolijevanja vode, jer je tikvice imaju sasvim dovoljno i samo tako se dobije taj savršen i čist okus tikvica, a one se ne pretvore u kašastu masu...
Pirjati dok ne omekšaju i tikvice i krumpir. Pred kraj dodati peršin i još češnjaka po ukusu, kao i papra...



...ali nakapati svježim maslinovim uljem je obavezno.