Moja neiscrpna tema i velika ljubav - tikvice!
SASTOJCI:
400-500 g manjih tikvica, 300 g krumpira, 3-4 češnja češnjaka, vezica peršina , maslinovo ulje i sol.
PRIPREMA:
Usitniti češnjak i korjenastiji dio peršina... http://www.surlatable.com/product/PRO-535567/White+Marble+Mortar+and+Pestle lisnati ostaviti za kraj... Ugrijati nekoliko žlica maslinova ulja i dodati češnjak s peršinom ...
Kad zamiriše dodati krumpir na tanje polumjesece...
Zatim i tikvice na isti način rezane , samo malo deblje!
Smanjiti vatru, posoliti ... Miješati da se ne zalijepi dok tikvice ne počnu ispuštati svoj sok - vodu! Poklopiti i samo povremeno promiješati... Nema dolijevanja vode, jer je tikvice imaju sasvim dovoljno i samo tako se dobije taj savršen i čist okus tikvica, a one se ne pretvore u kašastu masu...
Pirjati dok ne omekšaju i tikvice i krumpir. Pred kraj dodati peršin i još češnjaka po ukusu, kao i papra...
...ali nakapati svježim maslinovim uljem je obavezno.
Primjedbe
Objavi komentar